Finncon 2023 tapahtumapaikka on Tampereen Yliopiston Keskustakampuksen Päätalo osoitteessa Kalevantie 4.

Tapahtumapaikka sijaitsee aivan Tampereen keskustassa lyhyen matkan päässä sekä rautatie- että linja-autoasemalta. Lyhyen kävelymatkan päässä on useita ravintoloita ja kauppoja, esimerkiksi Tullintorin kauppakeskus.

Lue lisää tapahtumapaikan saavutettavuudesta.

Paikallisliikenne

Lähimmäksi Keskustakampusta pääsee Nyssen bussilinjoilla 2, 7, 9, 19 ja 40. Lähimmät pysäkit ovat Yliopisto A, C ja D. Ratikalla saavuttaessa lähin pysäkki on Tulli, johon pysähtyvät molemmat ratikan linjat, 1 ja 3. Pysäkille on matkaa noin 500 metriä.

Lisätietoja Tampereen paikallisliikenteestä ja liityntäpysäköinnistä löytyy Nyssen sivuilta. 

Nyssellä on myös näppärä reitti- ja aikatauluhaku.


Saapuminen autolla ja pysäköinti

Tapahtuma-alueelle saapuminen autolla tapahtuu Ratapihankadun kautta (Ratapihankatu 55), jossa on maksullinen pysäköintialue. Saattoliikenne on mahdollinen myös Kalevantien puolelta. Molemmat sisäänkäynnit ovat esteettömiä.

Yliopiston alueen kaikki pysäköintipaikat ovat maksullisia tai erityisluvanvaraisia.
Alueella kiertää yksityinen pysäköinninvalvonta, myös viikonloppuisin.

Atalpan (Ratapihankatu 55) ja Pinni B:n (Kanslerinrinne 1) edustalla on rajoitetusti kahden tunnin kiekkopaikkoja, jotka on tarkoitettu Keskustakampuksen vieraille.

Tapahtuma-alueen ympäristö, erityisesti Tullin alue, kuuluu pysäköintivyöhykkeeseen 2. Tämä tarkoittaa, että kadunvarsipysäköinti on maksullista arkisin ja lauantaisin. Tullintorin ympäristössä on 24h maksullinen pysäköintialue Tullintorin kansi.

Tämän lisäksi Tullintorin ympärillä on kolme parkkihallia: P-Tullintori, P-Tampere-talo ja P-Hämppi, joissa on runsaasti maksullista pysäköintitilaa. Myös tapahtuma-alueen itäpuolella olevalla Sairaalankadun pysäköintialueella on maksullisia parkkipaikkoja.

Tapahtuma-alueella sijaitsevat esteettömät pysäköintipaikat on esitelty Saavutettavuus-sivulla.

Lisätietoja pysäköintipaikoista Tampereella

Huomioitavaa on, että Keskustakampuksen vieressä sijaitsevan Nokia Arenan lähialue voidaan sulkea henkilöauto- ja julkiselta liikenteeltä suurten tapahtumien ajaksi, jotta yleisön liikkuminen on turvallista. Tällöin käytössä ovat kiertotiet.