Kuva Finnconin vuoden 2016 naamiaisista

Finnconin perinteiset naamiaiset järjestetään lauantaina 8.7. klo 17-18 Juhlasalissa. Tilaan on esteetön sisäänkäynti. Kilpailussa on yksi sarja, mutta erikoispalkinto jaetaan teemaan sopivimmalle hahmolle. 

Kisan tuomaroi kunniavieraista koostuva raati ja se juonnetaan kaksikielisesti [FI/EN]. 

Osallistua voit yksin tai ryhmässä. Puvut voivat olla science fiction-, fantasia-, anime/manga-, sarjakuva- tai kauhuaiheisia. Puvun on tarkoitus olla itse tehty, mutta asussa saa olla osia, jotka on ostettu valmiina. Aivan kaiken asussa ei siis tarvitse olla alusta saakka itse tehtyä

Kilpailija saa naamiaisten ajan kantaa ja esitellä asuunsa kuuluvaa asetta, kunhan muistaa turvallisuuden ja varovaisuuden esitysten aikana. Muulloin ase tulee kuitenkin pitää narikassa (ref. järjestyssäännöt). Tekijänoikeussyistä esityksissä ei voi käyttää omaa taustamusiikkia.

Naamiaisissa juontaja esittelee osallistujan ja hahmon, ja yksinkertaisimmillaan osallistuja tällöin kävelee lavalle, poseeraa hetken kameroille ja siirtyy sitten sivuun odottamaan. Toisaalta osallistujat voivat halutessaan myös suunnitella jonkinlaisen esityksen. Monimutkaisempikin koreografia on sallittua, mutta tarkoituksena on, että esitykset olisivat melko lyhyitä. Kuten aikaisemmin mainittu, tekijänoikeussyistä esityksissä ei voi käyttää taustamusiikkia.

Finnconin naamiaiset ovat leikkimielinen ja rento kilpailu, jonka tarkoituksena on pitää hauskaa. Kilpailussa jaetaan useita palkintoja ja niitä voidaan jakaa monenlaisista ansioista. Palkinnon voi voittaa esimerkiksi asun omaperäisyydestä, hauskuudesta, upeimmasta päähineestä tai vaikkapa parhaasta asenteesta. Ei tarvitse olla käsityömestari tai esiintyjäkonkari. Tuomaristolle merkittävämpää on, paljonko puvun eteen on nähty vaivaa ja paljonko niissä on käytetty mielikuvitusta.

Kisan palkinnot jaetaan lauantai-iltana noin klo 21 conin iltabileissä Ravintola Telakalla. Alaikäisille osallistujille palkinnot jaetaan heti kisan jälkeen.

Naamiaisiin voi ilmoittautua alla olevalla lomakkeella perjantaihin 7.7.2023 saakka.

Tämän jälkeen ilmoittautuminen on vielä mahdollista Finnconin infossa lauantaina 8.7. kello 14.00 asti!